Úvod » KLUB » Klub informuje

Valná hromada FK Dolní Poustevna - 26.11.2016

publikováno 03.12.2016

Z á p i s

z Valné hromady Fotbalového klubu Dolní Poustevna, konané dne 26.11.2016

Valná hromada Fotbalového klubu Dolní Poustevna se konala dne 26.11.2016 od 10.00 hodin na tribuně Fotbalového stadionu v Dolní Poustevně.

Program

  1. Zahájení, volba mandátové a návrhové komise
  2. Výroční zpráva za rok 2015, zpráva  o činnosti od poslední valné hromady
  3. Zpráva mandátové komise
  4. Zpráva o hospodaření za rok 2015 a zpráva o členské základně
  5. Diskuze
  6. Návrh usnesení valné hromady
  7. Závěr

 

K bodu 1 :    Valnou hromadu řídil, z pověření výboru FK, pan Břetislav Moravec – předseda FK, který schůzi zahájil, přivítal přítomné členy FK, přivítal místostarostu Města Dolní Poustevna ing. Miroslava Jemelku.

                     Byla provedena volba mandátové komise – zvoleni byli 100%hlasů - Dulkajová Marie, Jan Bareš

                     Byla provedena volba návrhové komise – zvoleni byli 100% hlasů – Jitka Nedvědová, Učeň Rudolf

 

K bodu 2 :    Předseda FK pan Moravec seznámil přítomné s Výroční zprávou za rok 2015 a se zprávou o činnosti FK za období od poslední valné hromady konané v listopadu 2015. Vzhledem k tomu, že hodnocení činnosti v roce 2015 provedl z větší části na valné hromadě v listopadu 2015 zaměřil se zejména na ukončení sezóny 2015-2016 a na podzimní část sezóny 2016-2017. V této části hodnotil zejména činnost A-mužstva, které po podzimní části soutěže 2016-2017 je na předposledním místě Okresního přeboru dospělých. Věří, že zlepšené výkony v závěru podzimní části soutěže budou pokračovat i na jaře a umístění mužstva bude v závěru sezóny výrazně lepší. Ocenil práci trenérů i snahu a zájem hráčů, zejména žákovských kategorií.

                     Zprávu doplnili Jan Bareš a Zdeněk Hauser za starší žáky a starší přípravku. Jan Bareš jako trenér starších žáků uvedl, že nedostatkem je počet hráčů, který v mnoha případech komplikoval složení mužstva k utkání. Vyslovil předpoklad výrazného zlepšení výsledků v dalším období a upozornil na některé talenty u nichž lze předpokládat výrazný vzestup výkonnosti. Zdeněk Hauser hodnotil výsledky starší přípravky za nepřítomného trenéra Pavla Kramera. Starší přípravka FK Dolní Poustevna suverénně vede tabulku skupiny Sever a je předpoklad, že na jaře postoupí do závěrečného finále. Také on vyslovil předpoklad výrazného vzestupu výkonnosti některých hráčů.

                     Oba se shodli na tom, že je potřeba získat další trenéry pro práci s mládeži, protože zájem ze strany dětí v Dolní Poustevně je velký a bylo by možné postavit další mládežnická družstva.

                     Dále předseda FK informoval o pravidlech pro přiznání jmenování „Čestný člen FK Dolní Poustevna“. Na základě těchto pravidel bylo přiznáno toto jmenování panu Václavu Bělovi při příležitosti jeho 95 narozeni, panu Milanu Kořínkovi při příležitosti jeho 85 narozenin. Ocenění byla jmenovaným předána při slavnostním aktu na Stadionu v Dolní Poustevně. Současně výbor FK doporučuje přiznat toto jmenování panu Janu Lokvencovi při příležitosti jeho 75 narozenin za jeho dlouholetou aktivní činnost ve FK jako hráč, trenér, funkcionář. Dále je ještě zvažováno jmenování pro pana Carsten Puhlmann za jeho významný přínos pro FK v uplynulých letech

                     Závěrem ještě předseda FK Břetislav Moravec  zhodnotil i práci výkonného výboru a poděkoval členům jejich práci.

K bodu 3 :    Marie Dulkajová seznámila se zprávou mandátové komise . Z důvodu nízké účasti byla Valná hromada zahájena, ve smyslu odst. č. 3/4 Stanov Fotbalového klubu,  po 30 minutách. Valná hromada je usnášení schopná.

K bodu 4 :    Ing. Svoboda seznámil přítomné  s hospodařením FK za rok 2015. Bylo dosaženo příznivého hospodářského výsledku, zisk ve výši 35 tis. Kč. Podrobně rozebral příjmovou část FK, v které je stále rozhodující položkou příspěvek Města Dolní Poustevna na činnost, který byl v roce 2015 ve výši 271.050,- Kč, což je ovšem nejnižší příspěvek v posledních letech (např. v roce 2013 byl příspěvek ve výši 345.220,- Kč). Jsme si sice vědomi toho, že tento příspěvek ze strany Města Dolní Poustevna je značný a že nevystihuje ani všechny náklady na údržbu stadionu, ale  u FK se v podstatě nemění výše výdajové části  a tak bylo nutné zajistit některé další finanční prostředky tak, aby FK nepracoval se ztrátou.  Rozhodující bylo, že jsme získali příspěvek 18.900,- Kč z vlastních zdrojů OFS,  dotaci 10.000,- Kč z KÚ Ústí nad Labem, dotaci 10.000,- Kč FAČR, přispěli i sponzoři ve výši 13.141,- Kč a další příjmy byly z vlastní činnosti FK ze vstupného, startovného, z hostování hráčů, reklamy na stadionu, členských příspěvků celkem 45 tis. Kč. Je třeba si uvědomit, že v oblasti výdajů se výrazně projevuje zvýšení nákladů na přepravu, vyšší náklady na rozhodčí apod.

                     Na základě dosažených výsledku hospodaření předkládá výbor FK Valné hromadě návrh na vypořádání hospodářského výsledku za rok 2015 zúčtováním zisku ve výši 34.649,99 Kč na účet nerozděleného zisku.

                     Ing. Svoboda dále seznámil se zprávou o členské základně tak jak bylo uloženo na poslední valné hromadě. Z provedeného zjištění vyplynulo, že ke dni 25.11.2016 je celkem 76 členů (z toho 73 uhradilo členské příspěvky ve výši 19.400,- Kč a 3 jsou čestní členové, kteří již členský příspěvek, dle stanovených pravidel, nehradí) a dalších 49 bývalých členů příspěvek neuhradilo. Seznamy členů jsou přílohou tohoto zápisu.

                     Závěrem ještě informoval o splnění úkolu zpracování „Zásad hospodaření majetkem Fotbalového klubu Dolní Poustevna

K bodu 5 :   Ze strany diskutujících byla diskuse zaměřena zejména na :

  • na možnosti zajištění dalších trenérů pro mládež, byly předloženy konkrétní návrhy na členy i bývalé členy FK, kteří již mají zkušenosti s trénováním mládežnických mužstev
  • problematiku členské základny, větší zapojení členů do pomoci při úpravách a údržbě stadionu, větším zapojení Fotbalového klubu do společenských akcí v Dolní Poustevně, pořádání zajímavých sportovních soutěží a jiných akcí pro děti a mládež, větší zapojení do činnosti klubu také staré gardy, dalších příznivců FK, zajištění lepší informovanosti široké veřejnosti v Dolní Poustevně, rodičů dětí o činnosti klubu a o dalších možnostech ať již na  stránkách klubu, ve vývěsních skříňkách, nebo formou letáčků apod.
  • na projednání lepší spolupráce Města Dolní Poustevna s výborem FK při rozhodování o provádění různých úprav na stadionu, umístění a zajištění reklamy na stadion apod.

 

K bodu 6  – U S N E S E N Í

 

  1. Valná hromada bere na vědomí :
    1. zprávu o činnosti od poslední valné hromady
    2. zprávu trenérů jednotlivých mužstev
    3. zprávu o hospodaření za rok 2015
    4. zprávu o stavu členské základny
    5. zprávu o současném stavu v rozpracování zásad uvedených v bodu 3.3 zápisu z VH 21.11.2016
  2. Valná hromada schvaluje :
    1. návrh na vypořádání hospodářského výsledku za rok 2015.  Dosažený zisk ve výši 34.649,99 Kč zúčtovat na účet nerozděleného zisku
    2. Výroční zprávu za rok 2015
    3. Podmínky pro udělení jmenování „čestným členem FK Dolní Poustevna“ a současně potvrzuje a schvaluje jmenování „čestným členem FK Dolní Poustevna“, které bylo přiznáno panu Václavu Bělovi při příležitosti jeho 95 narozenin a panu Milanu Kořínkovi při příležitosti jeho 85 narozenin a udělení jmenování  „čestným členem FK Dolní Poustevna“ Janu Lokvencovi u příležitosti jeho 75. marozenin
    4. Aktualizovaný seznam členské základny k 25.11.2016, dle uhrazených členských příspěvků, jako přílohu rozpracovaných zásad členství
    5. Zásady hospodaření majetkem FK (uloženo VH 21.11.2015 – bod 3.1.2.)                                       
  3. Valná hromada :

ukládá výkonnému výboru zajistit dopracování

  • zásad členství, vč. práv a povinností člena FK Dolní Poustevna,
  • zásad hospodářské činnosti
  • Dopracované zásady předloží výkonný výbor ke schválení na příští Valné hromadě
  • ukládá výkonnému výboru projednat, v souvislosti s aktualizaci seznamu členské základny,  s členy kteří dosud neuhradili členský příspěvek, jejich další členství ve FK Dolní Poustevna
  • ukládá předsedovi FK zajistit ukládání listin do Obchodního rejstříku

 

Valná hromada ukončena v 11,45 hod.

Zapsal : ing. Slavomír Svoboda

Schválil : Moravec Břetislav – předseda FK

 

Příloha :

Seznam členů FK Dolní Poustevna k 30. 11. 2016

 

Uhrazený členský příspěvek

 

Neuhrazený členský příspěvek

 

 

 

 

 

Příjmení

Jméno

 

Příjmení

Jméno

 

 

 

 

 

Barák

Jakub

 

Bednář

Jaroslav

Bareš

Jan

 

Beňo

Miroslav

Bareš

Jan

 

Bílek

Josef

Bareš

Filip

 

Engler

Jan

Bednář

Marek

 

Gáži

František

Bělová

Jiřina

 

Glaser

Miroslav

Betlej

Karel

 

Gregus

Luboš

Böhme

Philipp

 

Gregus

Jan

Dulkajová

Marie

 

Chmůra

Karel

Frnčo

František

 

Kadlec

Tomáš

Galbavý

David

 

Karpíšek

David

Hájek

Vilém

 

Karpíšková

Alena

Hauser

Jan

 

Kolda

Jaroslav

Heyl

Adam

 

Kolda

Martin

Hofman

Jiří

 

Koubek

Daniel

Holub

Petr

 

Král

Petr

Hrdlička

David

 

Krůlich

Daniel

Chalánek

Adam

 

Lukeš

Radim

Chaloupka

Vít

 

Margala

Jiří

Jemelka

Miroslav

 

Miga

Rudolf

Jemelka, ing.

Miroslav

 

Müllerová

Zdeňka

Jírovský

Tomáš

 

Nedvěd

Jaroslav

Kaitman

David

 

Nguyen

Anh

Kalčík

Petr

 

Nguyen Tuan

Anh  (Aleš)

Kalčík ml.

Jakub

 

Obročník

Jiří

Kern

Miroslav

 

Pečený

Jan

Klinger

Jiří

 

Pečený

Ladislav

Koleňák

Petr

 

Pelačik

Pavel

Košč

Jan

 

Pham  Hoang

Anh   (Jan)

Kramer

Pavel

 

Píša

Martin

Kramer

Jiří

 

Sádovský

Miroslav

Kramerová

Andrea

 

Schmalz

Martin

Kreibich

Daniel

 

Schmalz

Matěj

Kučera

Miloslav

 

Slanina

Josef

Lebeda

Miroslav

 

Smetana

Daniel

Liška

Josef

 

Soldátek

Michal

Michaliga, st.

Rudolf

 

Soukup

Vladimír

Mitternacht

Robert

 

Šafránek

Jaroslav

Moravec

Břetislav

 

Škrabák

Jaroslav

Moravec

Břetislav

 

Štěpánek

Michal

Moravec

Jan

 

Tesařík

Vladimír

Nedvědová

Jitka

 

Tomek

Filip

Nejedlý

Jiří

 

Tran Hoang

Thai

Nejedlý

Jan

 

Třešňák

Luděk

Ninger

Vladimír

 

Učeň

Karel

Pavlovic

Jakub

 

Válek

Vojtěch

Pavlovič

Michal

 

Vlačihovská

Dana

Pokorný

Jan

 

Vlk

Dominik

Pražák

Gerhard

 

Vrabec

Luboš

Příhoda

Tomáš

 

 

 

Puhlmann

Carsten

 

Celkem

49

Salaba

Aleš

 

 

 

Salaba

Miloš

 

 

 

Slavík

Karel

 

 

 

Soukup

Vladimír

 

 

 

Steinbach

Jiří

 

 

 

Suk

Lukáš

 

 

 

Svačina

Jan

 

 

 

Svoboda

Slavomír

 

 

 

Svoboda, ing.

Slavomír

 

 

 

Šafránek

Štěpán

 

 

 

Šanda

Martin

 

 

 

Šándor

Matyáš

 

 

 

Šimek

Miroslav

 

 

 

Šolc

Marek

 

 

 

Šolín

Josef

 

 

 

Tomek

Zbyněk

 

 

 

Učeň

Rudolf

 

 

 

Ungr

Matěj

 

 

 

Válek

Pavel

 

 

 

Vávra

Radek

 

 

 

Záležák

Štefan

 

 

 

Žák

Václav

 

 

 

Běl

Václav

 

 

 

Lokvenc

Jan

 

 

 

Kořínek

Milan

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

76

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50621
Dnes: 1
Online: 5

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace