Úvod » KLUB » Klub informuje

Internacionálové Slavie v Poustevně rozdávali radost

publikováno 01.08.2018

Internacionálové Slavie v Poustevně rozdávali radost, domácí hráče zničili 9-1 

Nadšení fanoušci, nestíhající domácí a nadělující Slavia. To byl závěr první červnové soboty na fotbalovém stadionu v Dolní Poustevně. Více než 400 diváků aplaudovalo akcím legend slavného klubu a v závěru i povedeným útokům poustevenských, kteří se přeci jen zbavili respektu a zaslouženě se dočkali čestného úspěchu.

Ne, opravdu nikdo nečekal, že by poustevenští kluci mohli jakkoliv konkurovat ostříleným hráčům s letitými ligovými i reprezentačními zkušenostmi. Utkání proti staré gardě pražské Slavie brali hlavně jako zábavu a možnost zahrát si s borci, na něž s úctou hleděli v dobách jejich největší slávy v televizi. A hlavně - si ho užít.

"Bylo to vyvrcholení mé kariéry," přiznal například Jaroslav Škrabák, který v barvách Poustevny odkopal pěknou řádku let i zápasů a který před lety zažil postup do 1.B třídy. 

"I já jsem si to nesmírně užil," dodal brankář Břetislav Moravec, který se dojatý při slavnostním nástupu oficiálně loučil s kariérou. Od klubu dostal pamětní dres, který mu navíc slávistické legendy podepsaly.

Tu parádní sobotu zahájil mimořádně vydařený dětský den. Jak ale odpoledne vrcholilo, přibývalo na tribuně lidí a hlavně těch ve slávistických barvách. "My jsme přijeli až z Prahy. Za gardou jezdíme na každý zápas," hlásila například skupinka nadšenců s červenobílými šálami. 

A parta kolem Medynského, Hyského, Pešíra či ještě nedávno trenéra Slavie Šilhavého je, ale ani ostatní diváky na tribuně, nezklamala. Domácí borci ve své soutěži bojující o postup z "pralesa" zcela pochopitelně od začátku zápasu tahali za kratší provaz, k první opravdové kombinaci se dostali až po čtvrthodině - to už ale prohrávali 0-3. 

Bylo to ale úplně jedno - všichni to slunečné odpoledne přeci přišli hlavně na Slavii. Její obranu spolehlivě dirigoval kapitán Jaroslav Šilhavý, zálohu dnes už televizní expert Martin Hyský, v útoku dominovalo trio Daniel Veselý (vnuk slávistické ikony Františka Veselého), Roman Janoušek a Tomáš Pešír - které obstaralo všechny góly. 

"Byl to těžký zápas, zpotil jsem se," přiznal pak s úsměvem a diplomaticky obránce Lukáš Došek, který za Slavii odehrál přes čtyřicet zápasů v evropských pohárech. Ostatně opět si mohl vychutnat znělku Ligy mistrů, při které obě mužstva před zápasem nastoupila. Výjimečnost duelu pak umocnila i státní hymna, kterou zazpívala místní rodačka Simona Křížová.

A kdo čekal, že slávisté ve druhé části poleví a dají domácím naději na přijatelný výsledek, ten se mýlil. Legendy slavného klubu po přestávce přidaly dalších pět gólů (sám Pešír v zápase skóroval čtyřikrát), navíc další dva góly odvrátil na brankové čáře stoper David Karpíšek. O čestný úspěch domácích se deset minut před koncem postaral Vilém Hájek - a to až po starostou vyhlášené speciální prémii v podobě sudu piva...

Porážka 1-9 nakonec Poustevňáky nebolela, navíc několik společných fotografií a podpisů náladu podstatně vylepšily. 

A radost měla i poustevenská drobotina - naděje domácího fotbalu. Vždyť komu poštěstí při nástupu doprovodit ruku v ruce taková jména?

Dolní Poustevna - Slavia Praha (garda) 1-9 (0-4)

 

Dolní Poustevna:

Moravec (36. Šolín) - Koleňák, Karpíšek, Tomek - Schmalz - Mitternach, Šafránek, Slanina, Svačina - Príhoda, Galbavý

V poli hokejově střídali: Pechovský, Hrdlička, Lebeda, Hájek, Moravec J., Margala J., Škrabák

 

Slavia Praha:

Bureš - Ondrejčík, Šilhavý, Došek L. - Medynský, Hyský, Müller, Klinka - Veselý D., Janoušek, Pešír

Rozhodčí: Šťastný - Beneš, Jaryš

 

Branky:

6. Veselý 0-1, 8. Pešír 0-2, 16. Janoušek 0-3, 33. Pešír 0-4, 39. Veselý 0-5, 46. Pešír 0-6, 50. Janoušek 0-7, 56. Pešír 0-8, 60. Hájek 1-8, 66. Janoušek 1-9

 

Víťa Bureš

 

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50621
Dnes: 1
Online: 4

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace