Úvod » Sezona 2019 - 2020 » Zprávy z utkání

Fotbalové novinky z činnosti přípravek FK Dolní Poustevna

publikováno 30.06.2020 (aktualizováno 12.07.2020)

Fotbalové novinky

z činnosti přípravek FK Dolní Poustevna

 

1. Informace o průběhu jarní sezony 2019-2020

Byť nám nepříjemný Koronavirus předčasně ukončil jarní část sezony ročníku 2019/2020, i přesto jsme nezaháleli, a po uvolnění opatření  koncem první poloviny měsíce května jsme se bez otálení pustili do fotbalové přípravy mladší a starší přípravky. Tréninky jsme společně odehráli na naší umělce i nově rekonstruované travnaté ploše v městském sportovním areálu. Fotbalová příprava probíhala ve standardním duchu, s cílem obnovit fyzickou kondici a „sundat“ nějaká ta získaná kila navíc. To platilo nejen u fotbalových nadějí, ale i trenérů mládežnických mužstev. Především travnatá plocha byla pro tréninky perfektně připravená, za což patří velká pochvala našemu správci, panu Michalu Pavlovičovi, a jeho spolupomocníku Mírovi Beňovi.

V průběhu tréninkové přípravy proběhl i doplňující nábor nových nadějí do mladší přípravky ve dnech 16.6.2020 a 18.6.2020 (viz. samostatná zpráva o náboru dětí). Poslední trénink přípravek se uskutečnil ve čtvrtek dne 25.6.2020, který jsme ukončili společným fotografováním přípravek a předáním přihlášek na v pořadí již 3. ročník příměstského fotbalového soustředění, které se uskuteční ve sportovním areálu Města Dolní Poustevna v termínu od 17.8.2020 do 21.8.2020. V rámci plánovaného soustředění musíme respektovat uzavření sportovní haly z důvodu její kompletní rekonstrukce, avšak i s touto situací si poradíme a sportovní soustředění „poustevenské“ fotbalové mládeže si plně užijeme.

K doplnění uvádíme, že zprávy o roční činnosti přípravek FK Dolní Poustevna za sezonu 2019/2020 budou součástí srpnového vydání Poustevníka.  

 

2. Změny v historii Mladší přípravky   

S ohledem na jednu z největších změn v rámci novodobé čtyřleté historie mladší přípravky FK Dolní Poustevna, kdy z důvodu stanovených věkových hranic přípravek opouští mladší přípravku celkem sedm aktivních hráčů a hráček, přestupujících do starší přípravky, bylo nezbytné pro doplnění kádru těch nejmladších provést nábor fotbalových nadějí. Nábor nových nadějí do mladší přípravky se uskutečnil v rámci tréninkové přípravy ve dnech 16.6.2020 a 18.6.2020. Sic nejsme s počtem dětí na úrovní Šluknova, Rumburku a Varnsdorfu, přesto mohu červnový nábor hodnotit jako úspěšný, i když popravdě řečeno jsem v duchu očekával větší zájem.     

V rámci provedeného náboru se stali novými členy mladší přípravky (noví benjamínkové) Kryštof Marek a Miroslav Gruntorád z Dolní Poustevny, dále Martin Steinbach z Velkého Šenova a Kamil Vrzák z Vilémova. Chlapcům přejeme do nového fotbalového života mnoho úspěchů a stálý apetit do fotbalového umění.

Doplňuji, že další nábor nadějí proběhne v měsíci září, a vítáme všechny zájemce o fotbalové umění a sportovní zábavu.

 

3. 1.ročník Bambiny Cupu   ve Vilémově 27.6.2020

V sobotu 27.6.2020 se uskutečnil ve Vilémovském fotbalovém areálu 1. ročník Bambiny Cupu (věková kategorie do 6 let) za účasti celkem devíti (9) družstev fotbalových nadějí. Hrálo se systémem každý s každým na třech vymezených hracích plochách se čtyřmi brankami, systémem 3 + 0. Každý tým absolvoval 8 zápasů po deseti minutách. Maratón 36-ti zápasů se odehrál během necelých tří hodin, a to za krásného slunečného počasí. Tohoto turnaje se zúčastnila i mladší přípravka „benjamínci“ FK Dolní Poustevna. 

Na tomto herním systému nově pořádaný turnaj jsme odjížděli ve složení Míra Hamák, Tomáš Čácha (benjamínci v rámci přípravky), s doplněním sestavy v rámci nedávného náboru o nové naděje - Kryštofa Marka, Míru Gruntoráda a Martina Steinbacha. Pro tyto tři nové hráče se jednalo o první životní fotbalovou zkušenost.  

Vítězem tohoto krásného turnaje se stali suverénní Medvídci z Varnsdorfu před FK Rumburk a třetí, bronzovou příčku, obsadili benjamínci z FK Dolní Poustevna. Tyto celky obdrželi, kromě tašek plných zajímavých věcí  a sladkostí, také krásné poháry.

Trenérská pochvala a poklona patří všem našim benjamínkům, zvláště mě potěšila vůdčí role Míry Hamáka a Tomáše Čáchy, kteří musí tuto roli v rámci  mladší přípravky převzít pro nadcházející fotbalovou sezonu a být příkladem pro své mladší spoluhráče.

Osobně jako trenér jsem s tímto umístěním zásadně nepočítal, a proto si více cením. O nastřelených 39 branek se postarali společně Míra Hamák s Tomášem Čáchou.      

Za mladší přípravku mohu dodat, že se již těšíme na 2.ročník Bambiny Cupu v létě příštího roku opět ve Vilémovském fotbalovém areálu.

Podrobná zpráva a fotodokumentace z turnaje je zveřejněna na webových stránkách FK Dolní Poustevna (www.fk-dolnipoustevna.cz).   

 

Trenéři přípravek FK Dolní Poustevna Zdeněk Hauser a Robert Holec

 

 

 

 

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50620
Dnes: 0
Online: 5

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace