Úvod » KLUB » Klub informuje

Letní fotbalové soustředění přípravek v Dolní Poustevně - 17.8. – 21.8.2020

publikováno 29.08.2020 (aktualizováno 06.09.2020)

Letní fotbalové soustředění přípravek v Dolní Poustevně se opět vydařilo

 

Ve dnech 17.8. – 21.8.2020 se konalo v Dolní Poustevně v pořadí třetí letní fotbalové soustředění mládeže FK Dolní Poustevna, a jako vždy, opět v našem místním sportovním areále. Po celou dobu konání soustředění nám byl jako zázemí, s ohledem na probíhající celkovou rekonstrukci sportovní haly, k dispozici Národní dům. 

Soustředění přípravek bylo formou příměstského tábora, tj. každý den přivedli rodiče „s radostí“ své ratolesti v 8.00 hodin před Národní dům, a poté se pod vedením trenéru věnovali zvolenému programu (sportovní činnost), a to do 16.00 hodin, kdy si je rodiče zpět převzali. Tohoto soustředění se zúčastnilo celkem 23 dětí, tj. 18 chlapců a 5 dívek z mládežnických kategorií (mladší přípravka, starší přípravka, starší žáci) pod vedením jejich trenérů.

Celkově lze říci, že počasí nám přálo. První den soustředění bylo ideální počasí pro tréninkovou přípravu na travnaté ploše, zaměřenou výhradně na fyzickou kondici a práci s míčem. Důvod byl zcela jasný, tréninková absence a nabrané kilogramy dětí, a přiznáváme i trenérů. V úterý nám dopoledne propršelo, tak jsme Národní dům proměnili „v tréninkové středisko“, tj. k účelu, ke kterému byl tento objekt původně postaven. Trenéři si vyzkoušeli roli Bohumíra Zenkla z populárního seriálu Okresní přebor, a mládež na velkém sále běhala a na značkách plně vyzkoušela silová cvičení. Nosné konstrukce objektu prošli další zatěžkávací zkouškou, avšak ne takovou, jako při koncertech  Tomáše Kluse nebo skupiny Mirai. Odpolední program již probíhal klasicky na travnaté ploše sportovního areálu. Středeční den nás všechny již slušně bolelo celé tělo, ale soustředění je soustředění. V tento den byla  hlavní náplní technika a základy fotbalu,  běh a dokonce došlo i na výzvu dívčího týmu, který vyzval chlapce starší přípravky k vzájemné konfrontaci. Chlapci se výzvy dívčího týmu ujali, a fotbalový mač s dívkami sehráli. Výsledek 11 : 2 ve prospěch dívek hovoří sám za sebe. Čtvrteční den se již projevila u mnoha dětí únava z naběhaných kilometrů z předchozích dnů, a tak byl naordinován dopolední lehčí trénink. To již v našem areále probíhalo souběžně fotbalové soustředění děvčat (kategorie U 13 a U 15) z FK Teplice. Na odpoledne jsme přijali od rodiny Roberta Holce pozvání na jejich zahradu. A tak jsme po vynikajícím obědě přišli zabrat celou zahradu a plně se věnovali koupání v bazéně a dalším sportovním činnostem. Zahrada nás byla plná a především bazén byl pod náporem dětí. Musíme přiznat, že jsme byli slušně „hlasití“, ale provoz zdravotního střediska jsme nějak neohrozili. Následně jsme se odebrali na fotbalový stadion, kde jsme za pomocí rodičů postavili stanové městečko. Po prvé, v rámci letních soustředění, jsme strávili noc na našem „Anfield Road“. Podvečer byl spojen s grilováním dobrot s rodiči a po jejich odchodu jsme za umělého osvětlení odehráli fotbalový mač. Stadion prostě žil. Následně hygiena a do stanů. A ve stanech, ještě že je k dispozici „wifina“. Páteční ráno budíček, hygiena a zpět do Národního domu, kde nám maminky připravily upečené dobroty. Po snídaní lehké rozcvičení, úklid stanů  a následně jsme shlédli zápas teplických děvčat s děvčaty z Bischofswerdy. Po obědě volný program a práce spojené s úklidem a balením věcí. A tím bylo fotbalové soustředění mládeže v Dolní Poustevně ukončeno.

Trenéři byli po celou dobu spokojeni s tréninkovou pílí a nasazením fotbalových nadějí, a mnohdy i přes velmi dusné počasí všichni na hřišti odevzdali cca vše, co bylo v jejich silách. Věříme, že fyzička a zkušenosti nabrané z tohoto soustředění se promítnou v soutěžních zápasech všech mládežnických kategorií. 

K doplnění uvádíme, že letošní soustředění proběhlo bez výletu a koupání na veřejném koupališti. Tuto skutečnost jsme raději zamítli s ohledem na stávající situaci. Prostě jsme si vystačili s tím, co v Dolní Poustevně máme k dispozici. A myslíme si, že stanování  na fotbalovém stadionu byl pro děti větší zážitek než výlet po okolí či návštěva koupaliště.  

Za všechny musíme chlapce a především děvčata pochválit, že soustředění zdárně zvládli, dodržovali pravidla, která jsme si určili a stmelili partu. Věříme, že se nám podaří nadále udržet zájem dětí o fotbal a fotbalové soustředění zrealizujeme opět u nás v Dolní Poustevně i v příštím roce. To již bude k dispozici nově zrekonstruovaná sportovní hala se zázemím a s ubytováním, a v rámci soustředění můžeme sehrát fotbalová utkání i s jinými kluby, které zavítají do našeho městečka na fotbalové soustředění. 

Na závěr ještě velké poděkování všem níže uvedeným :

- restauraci Dana Andrese za vynikající pondělní oběd,

- stravování nás všech zajistili paní Hrdličková s panem Brodinou (super jídlo),

- prodejna ovoce a zeleniny v Sadové ulici, řeznictví Jolana Benešová (zajištění vitamínů,

  svačin a hlavně pitného režimu),

- panu M. Beňovi za veškerou pomoc v rámci soustředění,

- pánům,  B. Moravcovi st. a Mgr. P. Kramerovi  za pomoc a spolupráci v rámci  sportovních

  činností a při stanování na fotbalovém areálu,

- tenisovému oddílu za zapůjčení jejich objektu zázemí,

- maminkám za napečené dobroty, a 

  hlavně všem rodičům za projevenou důvěru trenérům.

 

  Těšíme se na příští rok.     

 

Trenéři přípravek FK Dolní Poustevna Zdeněk Hauser a Robert Holec 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50620
Dnes: 4
Online: 7

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace