Úvod » Zprávy z utkání » Okresní přebor Mladších přípravek

Přípravky a Bambini Cup 2021

publikováno 05.07.2021 (aktualizováno 07.07.2021)

Fotbalové novinky z činnosti přípravek FK Dolní Poustevna

 

Byť nám nepříjemný Koronavirus předčasně ukončil zbytnou část fotbalové sezony ročníku 2020/2021, i přesto jsme nezaháleli, a po uvolnění opatření  koncem měsíce dubna  jsme se bez otálení pustili do fotbalové přípravy mladší a starší přípravky. Tréninky jsme společně odehráli na naší umělce i travnaté ploše v městském sportovním areálu. V rámci nezbytné údržby travnaté plochy jsme trénovali i na travnaté ploše v areálu turistické základy, za což místním turistům děkujeme. Fotbalová příprava probíhala ve standardním duchu, s cílem obnovit fyzickou kondici a „sundat“ nějaká ta získaná kila navíc. To platilo nejen u fotbalových nadějí, ale i trenérů mládežnických mužstev.

V průběhu tréninkové přípravy proběhl i doplňující nábor nových nadějí do mladší přípravky ve dnech 18.5.2021 a 20.5.2021, kde jsme do našeho týmu přivítali čtyři nové fotbalové naděje.

Dne 3.6.2021 jsme v rámci tréninkové přípravy přivítali přípravky z Mikulášovic, se kterými jsme na naší umělce svedli několik vzájemných duelů. Branky jsme nepočítali, prostě jsme si po delší odmlce zahráli.   

Dne 5.6.2021 se zúčastnila naše mladší přípravka (pouze její hráči do 7 let) 2. ročníku Bambini Cupu, který se uskutečnil  ve vilémovském fotbalovém areálu. Turnaje se zúčastnilo celkem 19 družstev. Hrálo se ve dvou skupinách systémem každý s každým na pěti hřištích a pak play off o umístění, takže každý tým absolvoval 9 zápasů po osmi minutách. Maratón devadesáti dvou zápasů se odehrál během necelých pěti hodin, protože pořadatelé museli udělat několik přestávek na osvěžení, neboť bylo velice teplé počasí. Z FK Dolní poustevna se turnaje zúčastnili dvě družstva mladší přípravky, a to FK Dolní Poustevna A (ve složení Martin Steinbach, Miroslav Gruntorád, Štefan Denisov a Daniel Dittert) a FK Dolní Poustevna B (ve složení Tomáš Čácha, Kryštof Marek a Matyáš Vlk). Pro většinu chlapců to byl první turnaj v životě a první soutěžní fotbalové kroky. Hráli jsme proti takovým mužstvům jako Arsenal Česká Lípa, Ústí nad Labem, Jablonné v Podještědí, Bukovany, Fotbalová akademie Děčín, Varnsdorf atd.. I přes ostrý start jsme se v tvrdé konkurenci neztratili. Naše Béčko skončilo jedenácté, nováčci z áčka osmnáctí. Výhodou je, že nováčci z Áčka s ohledem na svůj věk mohou odehrát další dva ročníky tohoto turnaje. V rámci družstva B se stal nejlepším střelcem Kryštof Marek (18 branek), dařilo se i Tomášovi Čáchovi (11 branek) a své první góly za Poustevnu vstřelil i Matyáš Vlk (3 branky). Družstvo A vstřelilo za turnaj pouze jediný gól a  postaral se o něj Daniel Dittert, a byl to též jeho první soutěžní gól. Svůj cíl jsme si splnili a řádně jsme si zahráli a nabrali další fotbalové zkušenosti. Všechny chlapce za předvedené výkony chválím. Turnaj vyhráli mladí kluci z FK Varnsdorf „žlutí“ před Arsenalem Česká Lípa „bílí“ a FK Rumburk. Všichni účastníci dostali svačinku, pití a každý si odnesl pamětní list a placku s věnováním, tašku plnou ovoce, dobrot a upomínkových předmětů

Poslední trénink této jarní sezony se uskutečnil v úterý dne 29.6.2021, který jsme ukončili společným „sranda zápasem“ starší přípravky proti mladší přípravce. Poté jsme se přesunuli na terasu nové restaurace ve sportovní hale, kde jsme poseděli a občerstvili se. Posledním úkonem byl přesun do mexické restaurace na zmrzlinu. Inu, je po další sezoně.

Zatímco si děti od fotbalu na měsíc a půl odpočinou, trenéři započnou organizaci  v pořadí již 4. ročníku příměstského fotbalového soustředění, které se uskuteční ve sportovním areálu Města Dolní Poustevna v termínu od 23.8.2021 do 27.8.2021. V rámci plánovaného soustředění již budeme mít k dispozici nově zrekonstruovanou sportovní halu se zázemím. Souběžně s naším soustředěním proběhne soustředění mladších a starších žákyň z FK Teplice, což znamená, že soustředění ukončíme standardně vzájemným utkáním našich přípravek z mladšími žákyněmi z Teplic. Věříme, že si sportovní soustředění „poustevenské“ fotbalové mládeže plně užijeme.

Mladší přípravka zahájí svou podzimní sezonu ročníku 2021/2022 již v polovině srpna, tj. týden před plánovaným soustředěním. První víkend v září  náš již čeká první soutěžní turnaj okresního přeboru. V druhé polovině září proběhne další nábor fotbalových nadějí do mladší přípravky FK Dolní Poustevna.  

 

Trenéři přípravek FK Dolní Poustevna Zdeněk Hauser a Robert Holec

 

příloha : společné foto mladší a starší přípravky FK Dolní Poustevna 

 

 

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50748
Dnes: 1
Online: 1

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace