Úvod » KLUB » Klub informuje

Letní fotbalové soustředění přípravek v Dolní Poustevně

publikováno 31.08.2019 (aktualizováno 02.09.2019)

Letní fotbalové soustředění přípravek v Dolní Poustevně se opět vydařilo

 

Ve dnech 19.8. – 23.8.2019 se konalo v Dolní Poustevně v pořadí druhé letní fotbalové soustředění mladší a starší přípravky FK Dolní Poustevna, a to v místním sportovním areále. Po celou dobu konání soustředění nám byl, jako vždy, k dispozici celý sportovní areál, jako zázemí jsme využili sportovní halu.

Soustředění přípravek bylo formou příměstského tábora, tj. každý den přivedli rodiče své ratolesti v 8.00 hodin před sportovní halu, a poté se pod vedením trenéru věnovali zvolenému programu (sportovní činnost, výlet), a to do 16.00 hodin, kdy si je rodiče zpět převzali. Tohoto soustředění se zúčastnilo celkem 24 dětí, tj. 19 chlapců a 5 dívek z mládežnických kategorií (mladší přípravka, starší přípravka, starší žáci)  pod vedením jejich trenérů.

Bohužel, první den našeho soustředění nám propršel, a tak jsme vzali s vděkem naší sportovní halu. Sice se mladí sportovci těšili na nový pažit, i tak nám tvrdý povrch v hale nevadil. Druhý den nám již počasí umožnilo poprvé vyběhnout a vyzkoušet nový travnatý povrch. Děti byli nadšeni a s pokřikem „máme nový Anfield Road“ se věnovali svým povinnostem v rámci soustředění. První dva dny soustředění byly zaměřeny výhradně na sportovní činnost. Samozřejmě, hlavní náplní byla nejen technika a základy fotbalu, ale i běh a k tomu všemu patřící sportovní zábava a odpočinek. Výběh na Hamr a  na Ferdinandovu výšinu prokazoval fyzickou zdatnost nejen dětí, ale i jejich trenérů.

Počasí v průběhu soustředění nebylo ideální pro návštěvu přírodního koupaliště, a tak byly na středeční program podány návrhy na návštěvu Aquaparku v Děčíně, výlet do  Hřenska nebo návštěva JUMP arény v Ústí nad Labem. Suverénně vyhrála JUMP aréna a tak jsme ve středu vyrazili do Ústí nad Labem. Toto zařízení plně splnilo očekávání dětí, a ti se řádně vyřádili.   

Čtvrtý den našeho soustředění probíhal na našem stadionu souběžně s fotbalovým soustředěním děvčat (mladší WU 13 a starší žákyně WU 15) z prvoligových Teplic. Tento den jsme se zaměřili na přípravu pátečních  zápasů s teplickými děvčaty. Práce s míčem, fyzická zdatnost, a poté odpočinkový dopolední turnaj ve volejbale, to byla naše příprava.

Páteční den byl plně v režii dvou utkání, kde v prvním dopoledním mači se utkali společné družstvo mladší a starší přípravky FK Dolní Poustevna s teplickými děvčaty WU 13, a v druhém odpoledním utkání poměřili síly starší žáci FK Dolní Poustevna/SK Velký Šenov se staršími žákyněmi Teplic WU 15. Dopolední zápas přípravek s mladšími žákyněmi Teplic skončil vítězstvím dívek v poměru 2 : 4. Krásné branky do teplické sítě vstřelili Matyáš Mrkvička a Radim Kozák. A naše přípravky, na ty můžeme být rozhodně hrdí. Hezkou třešničkou na dortu byla i ta skutečnost, že proti teplickým děvčatům nastoupila i naše dívčí legie včetně nejmenších benjamínků. Velice zajímavé odpolední utkání starších žáků se staršími žákyněmi Teplic skončilo prohrou domácích chlapců v poměru 2 : 5. I oni se nemají za co stydět, za své výkony si zaslouží, tak jako přípravky, velikou pochvalu. Konec odpoledního zápasu byl zároveň i koncem našeho druhého fotbalové soustředění zde v Dolní Poustevně. Soustředění, které se nám všem opět vydařilo. Pevně věříme, že zde vznikne určitá tradice těchto soustředění, a děti se již mohou těšit na příští letní soustředění.

Trenéři byli po celou dobu spokojeni s tréninkovou pílí a nasazením fotbalových nadějí, a mnohdy i přes velmi dusné počasí všichni na hřišti odevzdali cca vše, co bylo v jejich silách.

Neděle 25.8.2019 byla pro část dětí a i některých rodičů opět fotbalová. Byl naplánován výjezd do Liberce na prvoligové fotbalové utkání mezi domácím FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Organizátorem tohoto sportovního dění byl trenér starší přípravky a sparťan v jedné osobě p. Robert Holec, který zařídil pro všechny účastníky vstupenky. A tak jsme se zařadili k cca 9 000 diváků, kteří sledovali na stadionu U Nisy vypjatý  ligový mač. V utkání jsme viděli celkem čtyři branky, kde tři z nich padly do sítě pražanů a zajistili tak vítězství domácího týmu.

Atmosféru ligového zápasu na trochu větším stadionu než je ten náš jsme si řádně užili.

Za všechny musíme chlapce a děvčata pochválit, že soustředění zdárně zvládli, dodržovali pravidla, která jsme si určili a stmelili partu. Věříme, že se nám podaří nadále udržet zájem dětí o fotbal a fotbalové soustředění zrealizujeme opět u nás v Dolní Poustevně i v příštím roce.

Na závěr ještě velké poděkování všem níže uvedeným :

- stravování nás všech zajistili paní Hrdličková s panem Brodinou (super jídlo),

- prodejna ovoce a zeleniny v Sadové ulici, řeznictví Jolana Benešová (zajištění

  vitamínů, svačin a hlavně pitného režimu)    

- pánům B. Moravcovi st., Mgr. P. Kramerovi  a M. Beňovi za pomoc a spolupráci v rámci

  sportovních činností a při návštěvě JUMP arény v Ústí nad Labem, a

  hlavně všem rodičům za projevenou důvěru trenérům a pomoc s dopravou na fotbalové

  utkání do Liberce.    

 

Trenéři přípravek FK Dolní Poustevna Zdeněk Hauser a Robert Holec 

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50756
Dnes: 0
Online: 2

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace