Úvod » Sezona 2019 - 2020 » Zprávy z utkání

Zpráva o činnosti mladší přípravky FK Dolní Poustevna za období 8.9.2019 – 31.10.2019

publikováno 25.11.2019 (aktualizováno 14.12.2019)

Zpráva o činnosti mladší přípravky FK Dolní Poustevna za období 8.9.2019 – 31.10.2019

  Po vydařeném letním příměstském táboře vkročila mladší přípravka do nové, v pořadí již třetí fotbalové sezony Okresního přeboru mladších přípravek skupiny Sever. Mezi základní změny oproti minulé sezoně patří snížení počtu satelitních turnajů (z 24 na 16 v podzimní i jarní části) a dále, tak jako každým rokem, změna hráčského kádru přípravky. Musíme se vyrovnat s odchodem našich (věkově starších) opor, a to naší brankařské jedničky Adély Hauserové a top obránkyně Daniely Gregusové. Byť je družstvům přípravek pro novou sezonu udělena výjimka účasti max. dvou starších hráčů, my této výjimky nevyužijeme, a na plno do turnajů zapojíme naše nejmenší benjamínky Tomáše Čáchu, Miroslava Hamáka a Jendu Salabu. Též se počítá s okamžitým zapojením do soutěžních klání nově příchozích nováčků v rámci podzimního a jarního náboru.    

  Svou roli lídrů týmu tak přebírají Štěpán Ungr se Samem Burešem, ruku v ruce s ostříleným duem děvčat Karolína Hauserová – Nina Ungrová, kde především od těchto děvčat očekávám naplnění jejich střeleckých ambic. Nesmím zapomenout na stále se zlepšující dvojici ve složení Sebastian Štancl - Kateřina Růžičková.

  Cílem podzimní části sezony je stabilizovat hráčský kádr, doplnit jej o nové posily včetně jejich okamžitého zapojení do soutěžních turnajů. Jako trenér si dávám za úkol zapojit do herního systému co nejvíce dětí, a to bez ohledu na výsledky, s cílem získávat co nejvíce fotbalových zkušeností. Pro novou sezonu máme především za úkol obsadit brankářský post, kde nová brankářská jednička vzejde na základě výsledků z prvních odehraných turnajů. Co se týče umístění v tabulce, není pro mě osobně důležité, ale s ohledem na kvality družstev by bylo ideální umístit se v rámci podzimní části do pátého místa. Právě post brankáře může ovlivnit naše celkové umístění.

  Na závěr mohu říci za všechny děti z mladší přípravky, že budeme bojovat a nikomu nic zadarmo nedáme. A to i přes možné vysoké prohry.         

 

1. satelitní turnaj Šluknov 8.9.2019

První satelitní turnaj na půdě loňského vítěze Okresního přeboru. V podstatě ostrý start do nové sezony. Absence naší střelkyně Karolíny Hauserové a jediná neznámá, kdo se ujme (dobrovolně) brankářského postu. Prozatím, a to na  zkoušku, se jej ujmula Kačka Růžičková, jako jediná, která se přihlásila dobrovolně.

Do základní skupiny jsme měli nalosovány nejsilnější týmy (dle loňské sezony). Až na vysokou prohru s domácím Šluknovem (branky jsme obdržely po střelách z poloviny hřiště) jsme odehráli dobrá utkání. Potvrdila se skutečnost, že budeme mít problém ohledně brankářského postu, neboť soupeři plně využívali výšky naší brankářky (dva metry bez devadesáti centimetrů). V základní skupině jsme s ohledem na skóre obsadili čtvrté místo a závěrečnou fázi turnaje odehráli ve skupině o 5. – 8. místo.

Základní skupina „A“ 

Dolní Poustevna – Mikulášovice     1 : 5       branka Štěpán Ungr

Dolní Poustevna – Jiříkov                2 : 2       branky Štěpán Ungr, Nina Ungrová

Dolní Poustevna – Šluknov              0 : 10

V prvním zápase skupiny jsme nastoupili (v rámci turnaje podruhé) proti družstvu z Jiříkova. Do utkání jsme vstoupili výborně, kde pomocí rychlé branky jsme soupeře vyvedli z kontextu.  V polovině zápasu přidáváme druhý gól a zápas máme celkově pod kontrolou, a zaslouženě vítězíme 2 : 0. Na poslední dva zápasy jsme nastoupili proti týmům z Rumburku, kde po jednoznačné výhře nad Rumburkem B následoval nevydařený zápas s Rumburkem A. V tomto zápase jsme neudrželi vedení 4 : 0 a utkání skončilo remízou 4 : 4. Tento výsledek nás připravil o čtvrté místo. Tímto jsme obsadili konečné páté turnajové místo.

 

Skupina o 5. – 8 místo

Dolní Poustevna – Jiříkov                2 : 0       branky Štěpán Ungr, Nina Ungrová

Dolní Poustevna – Rumburk „B“     8 : 0       branky Štěpán Ungr 4 x, Nina Ungrová 2 x

                                                                                    Sam Bureš 1x, Sebastian Štancl 1 x

Dolní Poustevna – Rumburk „A“     4 : 4       branky Nina Ungrová 3 x, Sam Bureš 1x

Turnaj odehráli Tomáš Čácha, Sam Bureš, Štěpán Ungr, Nina Ungrová, Sebastian Štancl, Kateřina Růžičková 

Střelci branek : Štěpán Ungr 7 x, Nina Ungrová 7 x, Sam Bureš 2 x, Sebastian Štancl 1 x

První odehraný turnaj v novém složení družstva, byť nekompletním.  Chválím všechny hráče a hráčky za bojovný výkon. Vyzdvihuji za střelecký výkon Štěpána Ungra a za nebojácnost v naší brance Kačku Růžičkovou. 

 

2. satelitní turnaj Varnsdorf  15.9.2019

Na tento turnaj opět odjíždíme v nekompletním složení, avšak je k dispozici útočné dívčí duo Karolína Hauserová – Nina Ungrová. Obrannou dvojici tvořilo duo Sam Bureš a Jenda Salaba.

v brance opět kačka Růžičková, a střídající (opět jediný) Sebastian Štancl.

V základní skupině zbytečná prohra s Rumburkem B a vydřená výhra s Rumburkem A. Vysoká prohra s Varnsdorfem A z důvodu střel pod břevno naší brány. Třetí místo v základní skupině nás posunulo do konečné skupiny o 5. – 8. místo.

Základní skupina „A“ 

Dolní Poustevna – Rumburk „B“     2 : 4       branky Karolína Hauserová 2x

Dolní Poustevna – Rumburk „A“     5 : 3       branky Karolína Hauserová 2x, Nina Ungrová 1x

                                                                                    Sam Bureš 1x, Jan Salaba 1x

Dolní Poustevna – Varnsdorf „A“   1 : 8        branka Nina Ungrová 1x

Po dohodě trenérů se zápasy ze základních skupin započítávali do dalších fází turnaje. Z tohoto důvodu jsme odehráli dvě utkání, kde obě skončila naší prohrou.  Celkové umístění na sedmém místě.

Skupina o 5. – 8 místo

Dolní Poustevna – Jiříkov                3 : 7       branky Nina Ungrová 2x, Jan Salaba 1x

Dolní Poustevna – Varnsdorf „B“    2 : 5       branky Karolína Hauserová 2x

Turnaj odehráli Sam Bureš, Jan Salaba,  Nina Ungrová, Karolína Hauserová, Sebastian Štancl, Kateřina Růžičková 

Střelci branek : Karolína Hauserová 6x, Nina Ungrová 4x, Jan Salaba 2x, Sam Bureš 1x,

Tak trochu nešťastně odehraný turnaj. Výborný výkon v brance opět předvedla Kačka Růžičková (byť proti dálkovým střelám je bezmocná, a každý soupeř toho využíval), střelecky se zaskvěli děvčata Karolína Hauserová a Nina Ungrová. První soutěžní góly zaznamenal i benjamínek Jenda Salaba. Chlapce a děvčata chválím a pokud budou bojovat, výkony určitě zlepšíme.

 

3. satelitní turnaj Rumburk 22.9.2019

Na turnaj do Rumburku zajíždíme už v sedmí hráčích a poprvé s Honzou Čáchou, který doplnil obranné duo se Štěpánem Ungrem. Absence Kačky Růžičkové znamenala obsadit brankářský post jiným hráčem. Tohoto postu se dobrovolně ujal  Tomáš Čácha (dva metry bez jednoho metru výšky). Útočné dívčí duo střídavě doplňoval Míra Hamák se Samem Burešem. 

Základní skupina se nám vydařila. Taktika okamžitého napadání a stahování útoku do obrany a bránění střelám se nám vydařila. S Varnsdorfem A prohra pouze 0 : 2 a následné dvě jasné výhry nad Varnsdorfem B a Rumburkem A, a to bez obdržených branek, nás posunula poprvé v této sezoně do finálové skupiny o 1. – 4. místo.

Základní skupina „A“ 

Dolní Poustevna – Varnsdorf „A“   0 : 2       

Dolní Poustevna – Varnsdorf „B“   6 : 0       branky Karolína Hauserová 3x, Štěpán Ungr 1x, 

                                                                                   Sam Bureš 1x, Tomáš Čácha 1x

Dolní Poustevna – Rumburk „A“    5 : 0       branky Nina Ungrová 3x, Štěpán Ungr 1x,

                                                                                    Míroslav Hamák 1x

Taktika okamžitého napadání soupeře a stahování útoku do obrany nás stála mnoho fyzických sil. Družstvo tyto pokyny plnilo i proti nejsilnějším soupeřům. Sic jsme všechny tři utkání finálové fáze turnaje prohráli, a ne vysokým skórem, dokázali jsme si že i se slabinou na brankářském postu můžeme hrát vyrovnané zápasy i s těmi nejsilnějšími. Celkově jsme obsadili bramborové čtvrté místo.

Skupina o 1. – 4 místo

Dolní Poustevna – Mikulášovice     0 : 3      

Dolní Poustevna – Šluknov              0 : 3

Dolní Poustevna – Varnsdorf „A“    1 : 4      branka Karolína Hauserová   

 

Turnaj odehráli Tomáš Čácha, Sam Bureš, Honza Čácha, Štěpán Ungr,  Karolína Hauserová,

Nina Ungrová, Miroslav Hamák  

Střelci branek : Karolína Hauserová 4x, Nina Ungrová 3x, Sam Bureš 1x, Štěpán Ungr 2x,

                         Miroslav Hamák 1x, Tomáš Čácha 1x 

                          

Oproti předchozím turnajům zlepšený výkon družstva. Dívčí duo střelecky opět nezklamalo, výborný výkon obranného dua Štěpán Ungr a Jan Čácha. Dále vyzdvihuji výkon našeho brankáře Tomáše Čáchu. První soutěžní gól zaznamenal Míra Hamák. Chválím celé družstvo.

 

4. satelitní turnaj Varnsdorf  29.9.2019

Na turnaj do Varnsdorfu odjíždíme se snahou navázat na dobré výkony z minulého turnaje v Rumburku. Avšak těžký los stál proti nám. Vysoká prohra s Varnsdorfem na úvod základní skupiny a následně druhá prohra se Šluknovem nás posunuli do konečné skupiny o 5. – 8. místo. Nutno však podotknout, že se Šluknovem to byla velice vyrovnaná bitva. Poslední zápas základní skupiny byl pro náš tým jasnou záležitostí.

Základní skupina „A“ 

Dolní Poustevna – Varnsdorf „A“   1 : 5    branka Nina Ungrová

Dolní Poustevna – Šluknov             1 : 2     branka Nina Ungrová

Dolní Poustevna – Rumburk „A“    7 : 1     branky Karolína Houserová 3x, Nina Ungrová 2x,

                                                                                 Štěpán Ungr 2x,

Skupina o 5. – 8. místo je z naší strany odehrána velice dobře. Tři zápasy a tři vítězství pro nás znamenají páté místo v celkovém umístění na turnaji. V každém zápasu této skupiny se našel střelec, který svými brankami strhl vítězství na naší stranu. Proti Varnsdorfu B Sam Bureš, proti Rumburku B Štěpán Ungr a proti Rumburku A Karolína Hauserová.

 

Skupina o 5. – 8 místo

Dolní Poustevna – Varnsdorf „B“    4 : 2    branky Sam Bureš 3x, Karolína Hauserová 1x

Dolní Poustevna – Rumburk „B“     2 : 1    branky Štěpán Ungr 2x,

Dolní Poustevna – Rumburk „A“     3 : 1    branky Karolína Hauserová 2x, Štěpán Ungr 1x

 

Celkové umístění na pátém místě

Turnaj odehráli Tomáš Čácha, Sam Bureš, Štěpán Ungr,  Karolína Hauserová, Nina Ungrová, Miroslav Hamák  

Střelci branek : Karolína Hauserová 6x, Nina Ungrová 4x, Sam Bureš 3x, Štěpán Ungr 5x,

        

Dobře odehraná základní skupina, a ještě lépe skupina o 5. – 8. místo. Opět střelecky nezklamala děvčata a (Karolína Hauserová a Nina Ungrová), k nimž se přidali Štěpán Ungr a Sam Bureš. Chválím celé družstvo. 

 

5. satelitní turnaj Rumburk 6.10.2019

Turnaje v Rumburku nám svědčí. Tak lze charakterizovat odehranou základní skupinu. Výhra nad Šluknovem (poprvé na podzim), a musím dodat zasloužená, a navazující výhry nad družstvy Varnsdorfu B a Rumburku A nás posunuly z pozice prvního místa ze základní skupiny  do finálové skupiny o 1. – 4. místo. Umístění a výsledky odpovídají našemu nasazení.

 

Základní skupina „A“ 

Dolní Poustevna – Šluknov              3 : 1      branky Karolína Hauserová 1x, Sam Bureš 1x,

                                                                                   Jan Čácha

Dolní Poustevna – Varnsdorf „B“    2 : 0      branky Karolína Hauserová 1x, Jan Čácha 1 x                                                                                    

Dolní Poustevna – Rumburk „A“     8 : 1      branky Nina Ungrová 1 x, Jan Čácha 5 x, Sam

                                                                                   Bureš 1x, Štěpán Ungr 1x

 

Finálovou skupinu začínáme proti Rumburku B a zápas končí těsnou prohrou 2 : 3. Zápas nevydařený z naší strany, prohra zaviněna střeleckou nemohoucností. Zápas s Mikulášovicemi byl kupodivu velice vyrovnaný, a též i fyzicky náročný. Rozdíl ve skóre jde na úkor kvality brankářů jednotlivých mužstev. Poslední zápas proti Šluknovu byl dominantou soupeře, pomocí střel z dálky nám vrátil prohro ze základní skupiny. Tři prohry a celkové čtvrté (bramborové) místo.     

 

Skupina o 1. – 4 místo

Dolní Poustevna – Rumburk „B“     2 : 3      branky Karolína Hauserová 1x, Štěpán Ungr 1x

Dolní Poustevna – Mikulášovice      0 : 2      

Dolní Poustevna – Šluknov              1 : 5      branka Štěpán Ungr                                                                     

Turnaj odehráli Tomáš Čácha, Sam Bureš, Štěpán Ungr,  Jan Čácha, Karolína Hauserová, Nina Ungrová, Miroslav Hamák, Jan Salaba   

Střelci branek : Karolína Hauserová 3x, Nina Ungrová 1x, Sam Bureš 2x, Štěpán Ungr 3x,

                          Jan Čácha 7x 

 

Dobře odehraný turnaj, střelecky se zaskvěl Jan Čácha. Je vynikající, že branky do sítě soupeřů  vstřílí cca všichni hráči přípravky a nejsme vázáni pouze na jednoho střelce. Musím dále pochválit Tomáše Čáchu za vynikající brankařský výkon. Chválím všechny hráče a hráčky.

 

6. satelitní turnaj Jiříkov 13.10.2019

Turnaj odehraný na půdě Jiříkova a za již podzimního počasí. Velice těžký los základní skupiny. Bojovnost naší přípravky však sklidila nějaké to ovoce. Jasná výhra na Rumburkem A a následné vítězství nad Šluknovem (a zasloužené, byli jsme lepším týmem) nás katapultovalo do finálové skupiny turnaje o 1. – 4. místo. O první místo v základní skupině jsme se utkali s družstvem Mikulášovic, a musím napsat, že to byl pořádný boj lahodící oku přítomných diváků. Za těsnou prohru se vůbec nemusíme stydět, favorita turnaje jsme řádně prověřili. Druhé místo ve skupině je i tak vynikající výsledek.

 

Základní skupina „B“ 

Dolní Poustevna – Rumburk „A“     4 : 0      branky Karolína Hauserová 3x, Jan Čácha 1x,

Dolní Poustevna – Šluknov              3 : 1       branky Karolína Hauserová 3x                                                                    

Dolní Poustevna – Mikulášovice      1 : 2      branka Karolína Hauserová 1x

 

Zahajující utkání finálové skupiny proti družstvu Jiříkova nám nevyšlo. Jednak domácí tým hnaný velkou podporou domácího publika a dvě hrubé chyby naší obrany, a výsledek je takový jaký je. Oprava přišla proti družstvu Rumburku B, který jsme přehráli 2 : 0. Poslední utkání  finálové skupiny proti Mikulášovicím byl opět pěkný a bojovný fotbal ze stran obou soupeřů. Avšak prohra 1 : 3 nás posunula na třetí místo celkového umístění v turnaji. V rámci podzimu nejlepší umístění.

 

Skupina o 1. – 4 místo

Dolní Poustevna – Jiříkov                0 : 2

Dolní Poustevna – Rumburk „B“     2 : 0      branky Karolína Hauserová 2x      

Dolní Poustevna – Mikulášovice      1 : 3      branka Karolína Hauserová 1x

Celkové umístění na třetím místě

Turnaj odehráli Tomáš Čácha, Sam Bureš, Štěpán Ungr,  Jan Čácha, Karolína Hauserová, Nina Ungrová, Jan Salaba   

Střelci branek : Karolína Hauserová 10x, Jan Čácha 1x 

 

Dobře odehraný turnaj, bojovností a nasazením si přípravka zajistila konečné třetí místo.  Vyzdvihuji střelecký koncert Karolíny Hauserové, která soupeřům nastřílela 10 branek. Chválím všechny  hráče a hráčky. Sami poznali, že to jde, když se chce.

 

7. satelitní turnaj Mikulášovice 20.10.2019

Na turnaj do nedalekých Mikulášovic jsme odjížděli s myšlenkou dosáhnouti dalšího dobrého umístění na turnaji, byť oslabeni o obranné duo Štěpán Ungr – Jan Čácha, a dále o naší brankářskou jedničku Tomáše Čáchu (epidemie spalniček). Brankářské role se ujal benjamínek Jenda Salaba, obranné duo tvořila dvojice Miroslav Hamák a Sam Bureš. Útočnou sílu tvořilo dívčí duo Karolína Hauserová – Nina Ungrová. Obranu a útok v rámci pravidelného střídání doplňoval Sebastian Štancl.

Základní skupinu jsme odehráli s nejsilnějšími družstvy přípravek, a to s týmy z Mikulášovic a ze Šluknova. Byť se jednalo o vysoké prohry, výsledek neodpovídá průběhu hry v jednotlivých utkáních. Většina obdržených branek byla střelou z dálky na našeho brankaře Jendu Salabu (výška Jeníka činí dva metry bez metru dvacet). Vyrovnané utkání o třetí místo v základní skupině s družstvem Varnsdorfu jsme těsně prohráli o jediný gól. Na základě konečného umístění v základní skupině jsme následně odehráli skupinu o 5. – 8. místo.    

Základní skupina „A“ 

Dolní Poustevna – Mikulášovice      2 : 6      branky Nina Ungrová 1x,

                                                                                    Karolína Hauserová 1x,                                                          

Dolní Poustevna – Šluknov              2 : 8      branky  Karolína Hauserová 2x,

Dolní Poustevna – Varnsdorf „B“    1 : 2      branka  Karolína Hauserová 1x,                                                         

 

V prvním zápase skupiny jsme nastoupili proti družstvu z Jiříkova. Byť jsme vedli pomocí rychlé branky, nakonec jsme utkání prohráli s rozdílem tří branek. Na poslední dva zápasy jsme nastoupili s vědomím, že již nemáme co ztratit. Zápasy proti družstvu Rumburku „A“ a Varnsdorfu „B“ jsme zvládli na výbornou, a to především díky střeleckému výkonu Karolíny Hauserové. Tímto jsme obsadili konečné šesté turnajové místo.

Skupina o 5. – 8 místo

Dolní Poustevna – Jiříkov                1 : 4      branka Karolína Hauserová 1x

Dolní Poustevna – Rumburk „A“     9 : 2      branky Karolína Hauserová 7x,

                                                                                    Nina Ungrová 1x, Miroslav Hamák 1x

Dolní Poustevna – Varnsdorf „B“    5 : 3      branky Karolína Hauserová 4x

                                                                                    Nina Ungrová 1x

 

Turnaj odehráli  Jan Salaba, Sam Bureš, Miroslav Hamák, Karolína Hauserová,

                           Nina Ungrová, Sebastian Štancl   

Střelci branek : Karolína Hauserová 16x, Nina Ungrová 3x, Miroslav Hamák 1x

 

Žádné výmluvy na absenci hráčů. Dvě výhry na konci turnaje svědčí o dobré fyzičce dětí (na střídání po celý turnaj k dispozici jediný hráč). Chválím všechny hráče a hráčky za bojovný výkon. Vyzdvihuji střelecký koncert Karolíny Hauserové, která nastřílela soupeřům 16 branek.

 

8. satelitní turnaj Dolní Poustevna 27.10.2019

Tento satelitní turnaj mladších přípravek, který se měl konat v tomto roce po dlouhé pauze (z důvodu rekonstrukce hrací plochy včetně automatického závlahového systému) byl z důvodu absence většiny hráčského kádru domácích (epidemie spalniček) zrušen a odložen na jarní část sezony.  

 

Statistické údaje podzimu :

Střelci po sedmi  turnajích celkově (tj. po podzimní části) :

Střelci branek : Karolína Hauserová 45x, Nina Ungrová 22 x, Štěpán Ungr 17x,

                         Sam Bureš 9x, Jan Čácha 8x, Jan Salaba 2x, Miroslav Hamák 2x, 

                         Sebastian Štancl 1x, Tomáš Čácha 1x

 

Účast na turnajích (odehráno celkem 42 utkání) :

Tomáš Čácha            -- 5 turnajů 

Štěpán Ungr              -- 5 turnajů

Sam Bureš                 -- 7 turnajů

Jan Čácha                  -- 3 turnaje

Sebastian Štancl        -- 3 turnaje

Miroslav Hamák       -- 4 turnaje

Jan Salaba                 -- 4 turnaje

Nina Ungrová           -- 7 turnajů

Karolína Hauserová  -- 6 turnajů

Kateřina Růžičková  -- 2 turnaje

 

Tabulka podzimní části Okresního přeboru skupiny Sever (mladší přípravky)

1. FK Mikulášovice             45 bodů

2. SK Plaston Šluknov         41 bodů 

3. FK Varnsdorf A               29 bodů

4. TJ Spartak Jiříkov            23 bodů

5. FK Dolní Poustevna         22 bodů

6. FK Rumburk B                 22 bodů

7. FK Varnsdorf B                13 bodů

8. FK Rumburk A                   1 bod

 

Hodnocení odehrané podzimní části sezony  

  Jak rychle podzimní část sezony začala, tím rychleji byla odehrána. Jednak tomu pomohlo snížení počtu satelitních turnajů, a též i neodehraný osmý satelitní turnaj na domácí půdě v Dolní Poustevně (turnaj dne 27.10.2019 zrušen z důvodu epidemie spalniček a přesunut do jarní fáze soutěže). Pokud to shrneme celkově, mladší přípravka  jako jediné družstvo klubu FK Dolní Poustevna v roce 2019  neodehrála ani jediný soutěžní zápas na domácím, nově zrekonstruovaném, hřišti. 

  Pokud si vzpomenu na začátek sezony, a zhodnotím její odehranou podzimní část, potvrdili se mé obavy, ale i ambice a očekávání. Obavu ve mně budila pozice brankáře, což byl, a též se i potvrdil, zásadní problém naší přípravky. Není tím myšlena ta skutečnost, že děti, které se v sedmi turnajích na tomto postu vystřídali, tuto roli nezvládli, ba naopak. Klobouk dolů před jejich výkony  a nebojácností. Za sedm odehraných turnajů jsme vystřídali celkem 3 brankáře včetně jedné brankářky. První dva turnaje byla ochránkyní naší svatyně Kačka Růžičková, navazující čtyři turnaje se tohoto postu ujal Tomáš Čácha a na posledním turnaji dokonce náš nejmenší hráč, Jenda Salaba. Jak jsem již sdělil, chválím je za jejich výkony, avšak všichni tři svou výškou nemohou zabránit střelám pod břevno, čehož soupeři v hojné míře využívali. Pevně věřím, že přes zimní přípravu tento post dořešíme a do jarní části bude určena naše brankářská jednička. Musím podotknout, že velké uznání a chválu od trenérů ostatních družstev získal Tomáš Čácha. A není se čemu divit.

Obranná fáze přípravky byla tvořena dvojicí Štěpán Ungr a Sam Bureš. Občas v obraně vypomohl Jan Čácha. Po podzimní části je evidentní, že hlavním pilířem obrany je Štěpán Ungr. Svou pozici si získal svým nebojácným stylem hry. U Sama Bureše převládá vysoké nasazení a bojovnost, kde tyto vlastnosti dokazují jeho herní růst. Co se týče Jana Čáchy, je to osobnost se zkušenostmi ze starší přípravky, čemuž odpovídají jeho výkony. V obranné fázi si též zahráli i Jenda Salaba a Míra Hamák. A taky se pořádně zapotili.

Útočná fáze přípravky, stále záležitost ženského pohlaví. Duo Karolíny Hauserové a Niny Ungrové je postrachem soupeřů. O to svědčí nastřílených 67 branek tohoto dua, oproti 40 brankám zbytku družstva přípravky. Karolína Hauserová se tak po nastřílených 45 gólů v podzimní části blíží k hranici 100 soutěžních branek za FK Dolní Poustevna. Tato dvojice byla v rámci střídání doplňována našimi benjamínky a Sebastianem Štanclem. Právě tato podzimní fáze výrazně pomohla Sebastianovi, u něhož se projevilo výrazné zlepšení.      

A ti naši nejmenší. Tomáš Čácha se řádně ujal brankařského postu, a též si připsal i premiérový gól. Míra Hamák s Jendou Salabou řádně doplňují tým v rámci střídání pozic. Už na několika turnajích (z důvodu absence hráčů a hráček) hráli dokonce v základní sestavě a celou hrací dobu. Oba si shodně připsali po dvou soutěžních gólech. Tím se naplno zapojili do hráčského kádru, a pokud budou na sobě fotbalově pracovat, mohou být velkým přínosem do budoucna pro poustevenský fotbal.  

  V období od 8.9.2019 do 31.10.2019 jsme odehráli  celkem 7 satelitních turnajů (jak již uvedeno, osmý turnaj v Dolní Poustevně dna 27.10.2019  byl z důvodu epidemie spalniček zrušen a přesunut do jarní fáze) v rámci soutěže Okresního přeboru mladších přípravek, a to ve skupině Sever. Pro upřesnění dodávám, že jsme odehráli 41 soutěžních zápasů. Doplňuji, že na jaře  nás čeká celkem 9 turnajů, a z toho 2 turnaje pořádáme doma na městském stadioně v Dolní Poustevně.

  Začátek  podzimní sezony nebyl zrovna moc ideální. Ono není divu, odchod hráčů a hráček do starší věkové kategorie, jejich náhrada nejmladšími a problém na brankařském postu. Ale takový je fotbalový život. V průběhu sezony se podařilo mužstvo stabilizovat, dokonce i na brankářském postu, kterého se zdárně ujal Tomáš Čácha. Ze sedmi turnajů jsme uhráli  jednou sedmé místo, jednou šesté, dvakráte páté, dvakráte čtvrté a jednou třetí místo z celkových osmi  míst. Tyto výsledky nám zajistili v rámci podzimní části celkové páté (5.) místo. Jedná se o umístění, které jsme si naplánovali, ale dnes již víme, že pokud přidáme, jsme schopni bojovat o postupové celkové třetí místo do okresního finále. Avšak tuto skutečnost beru jako bonus nad plán. Negativem podzimní části je častá absence (ani jeden turnaj jsme neodehráli v kompletním složení)  a pozitivem je střelecká potence háček a hráčů. 

  Stále opakuji, že výsledky mladší přípravky, resp. těch nejmenších nejsou tak důležité, i když k nim v určité míře přistupuji. Pro mě osobně je podstatné to,  že chlapci a dívky přistupují k reprezentaci klubu zodpovědně, chodí na turnaje  rádi a fotbal je prostě baví. Vytvořili si partu, kde spolu táhnou za jeden provaz, respektují se a pomáhají si. A toho si nejvíc cením. Pro nás je velký úspěch každý vstřelený gól, každá povedená fotbalová akce, přihrávka spoluhráči, klička soupeři či vybojovaný míč.   V rámci podzimního hodnocení  mohu chlapce a dívky jen pochválit za to, co celý podzim herně předváděli, jak se snažili a bojovali na hřišti se soupeři, míčem, sami se sebou a také s trenérem. Naše přípravka je výjimečná i dívčím zastoupením, čehož si velmi vážím. V mnoha turnajích děvčata dokázala, že umí bojovat, nebojí se, a střílí branky. Ale stále se máme co učit, a tomu přizpůsobíme zimní přípravu.

  V prosinci nás čeká vyhlášený Mikulášský turnaj v Mikulášovicích, Vánoční turnaj v Dolní Poustevně a od ledna do března Zimní liga Šluknovského výběžku pod patronací Schrödingerova institutu, která se odehraje ve sportovní hale v Dolní Poustevně.  Společně pak s rodiči a se starší přípravkou oslavíme vánoční svátky a konec roku ve sportovní hale v Dolní Poustevně. 

A také nemohu zapomenout na rodiče, za jejich podporu při zápasech a trénincích. Hlavně Markovi a Sandře Burešovým, Kristě Hamákové. Těm patří též velké dík.

Na závěr připomínám pro možné zájemce, že stále nabíráme do našeho družstva mladé naděje, a to nejen chlapce, ale i dívky. další organizovaný nábor proběhne v únoru a březnu příštího roku, a to pro hráče a hráčky od 4 let.

 

Všem přeji klidné prožití svátků vánočních a hodně zdraví a mnoho sportovních úspěchu v roce 2020.

Sportu zdar!

Zdeněk Hauser, trenér mladší přípravky FK Dolní Poustevna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50757
Dnes: 1
Online: 4

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace