Úvod » KLUB » Klub informuje

SPARTA v Dolní Poustevně

publikováno 25.06.2022

Fotbalisté FK Dolní Poustevna zatápěli legendám Sparty

Novotný, Frýdek či Kincl. Fotbalisté FK zatápěli legendám Sparty, dvakrát překonali Blažka

Dva góly, nastřelená tyč a spousta dalších vyložených šancí. To je účet poustevenského áčka z exhibičního zápasu proti legendám pražské Sparty, který se odehrál v neděli 19. června. Čtyři roky poté, co v Poustevně hráli internacionálové Slavie, se tak na stejném hřišti představil i druhý z obou nejslavnějších českých klubů. Sparta vyhrála 5-2, ale o výsledek vůbec nešlo.

V brance Jaromír Blažek, v obraně Petr Vrabec, Petr Voříšek, Aleš Bažant, Štěpán Kučera, v záloze Martin Frýdek s Lukášem Hartigem, v útoku Luděk Stracený s Michalem Pospíšilem a Markem Kinclem, podporovaní Josefem Obajdinem či Václavem Kolouškem. A vše pod taktovkou rekordmana v počtu ligových titulů Jiřího Novotného. Dohromady přes tisíc ligových zápasů a několik stovek gólů, i těch reprezentačních.

“Domácí kluci na nás vlítli, jsou hodně běhaví. Ale my jsme dokázali využít naše brejky a dostat se do vedení,” hodnotil utkání hrané na dvakrát 35 minut kapitán Sparty Novotný. Pochválil areál i organizaci pekelně horkého (bylo přes 35 stupňů Celsia) sportovního odpoledne. 

Sparťané podle papírových předpokladů vyhráli, ale domácí borci se slavných jmen nelekli. Začátek zápasu sice byl pod taktovkou Sparty, která zásluhou Straceného a dvakrát Pospíšila dala tři rychlé góly, ale Poustevna se brzy osmělila a v jednu chvíli zle zatápěla sparťanské obraně a legendárnímu gólmanovi Blažkovi. Ten vytáhl několik parádních zákroků, v jednom případě ho před inkasováním dokonce zachránila tyč. 

Splněný sen a touha po obratu

Ale držitel 164 čistých kont z nejvyšších soutěží v Česku a Německu nakonec přeci jen kapituloval. Těsně před poločasem v době, když za domácí brankou rozjeli fanoušci svou pyroshow, totiž sparťanská obrana zaspala a na Blažka se řítil osamocený Šafránek. 

Někdejší reprezentant Blažek sice vyběhl až před velké vápno a snažil se domácího útočníka zastavit snad i za cenu faulu (“Ale nakonec jsem si to rozmyslel,” smál se v pozápasovém rozhovoru), ale Šafránek se mu vyhnul a poslal balon do prázdné brány. “Je to splněný sen dát Blažkovi gól. Navíc levačkou, kterou tak často nestřílím,” komentoval svůj počin domácí útočník. 

Vstřelený gól nabudil i jeho spoluhráče, kteří o přestávce, když se i se soupeři chladili u improvizovaného bazénku mezi střídačkami, sebevědomě prohlašovali, že zápas otočí.

Jenže realita byl opačná. Bleskové zásahy Kincla (dopravil do brány brankářem Moravcem vyražený míč) a jednoho z nejlepších hráčů po přestávce Kolouška (ránou z levé strany šestnáctky), poslaly favorita do čtyřbrankového vedení. 

Diváci si v těchto minutách utkání užívali. Sparta nepolevovala a dál pálila na domácí branku. Moravec předvedl několik výborných zákroků. Znemožnil aktivnímu Pospíšilovi dovršení hat-tricku, štěstí měl při sólové akci Kolouška, který slalomem obešel všechny obránce i brankáře samotného, ale nezamířil přesně. Pět minut v poustevenském dresu si pak proti klubu svého srdce užil i starosta Holec, domácí tým nakonec prostřídal všech 23 hráčů. Gólovou tečku za zápasem udělal Jan Svačina, od jehož paty se odrazila Ungrova rána. Střela tečí změnila směr, Blažek padal na opačnou stranu.

Hymna i poděkování osobnostem

Přes 400 diváků se v horkém odpoledni v areálu výborně bavilo. Předzápas obstaraly žákovské přípravky Poustevny a Mikulášovic.

Pivo a limonáda tekly proudem hned na několika stanovištích, bufety nabízely i míchané nápoje či steaky a klobásy. Město a starosta Holec při nástupu obou družstev navíc ocenili čtyři místní osobnosti - paní Bělovou a Dulkajovou a pány Pavloviče a Skočdopoleho za jejich dlouholetou spolupráci s klubem. 

Samotné utkání zahájil zpěv české hymny v podání učitelky ZUŠ Rumburk Jitky Hercikové. Souběžně s hlavním zápasem se na kluzišti uskutečnil přátelský mezinárodní zápas v in-line hokeji mezi týmy Poustevny a Sebnitz. 


FAKTA

FK Dolní Poustevna - Sparta 2-5 (1-3)

 

Branky: 4. Luděk Stracený 0-1, 8. Michal Pospíšil 0-2, 18. Michal Pospíšil 0-3, 35. Štěpán Šafránek 1-3, 39. Marek Kincl 1-4, 44. Václav Koloušek 1-5, 50. Jan Svačina 2-5

Rozhodčí: Oborník - Růžička, Vlk

Hráno: 2 x 35 minut

Diváků: 400

Sestavy (střídalo se libovolně jako v hokeji):

FK Dolní Poustevna: Šolín, Moravec - Soukup, Príhoda, Škrabák, V. Svačina, Pelačik, Dostál - J. Svačina, Hejl, Koleňák, Šach, Karpíšek, Holec, Ungr, Lukeš, Herejk - Vacek, Šafránek, Jarisch, Liška, Kuchař, Galbavý

Sparta: Blažek - Novotný, Voříšek, Bažant, Kučera, Vrabec - Frýdek, Hartig, Stracený, Koloušek - Kincl, Obajdin, Pospíšil

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 50761
Dnes: 0
Online: 5

Naši sponzoři a partneři
  • MÚ Dolní Poustevna
  • FAČR
  • Carsten Puhlmann

Aktualita

Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo
Okresní přebor Starších přípravek - 9. kolo – 30.10.2022      

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace